Werkwijze, Katvriendelijk!

Ik geloof in een katvriendelijke manier van kattentrimmen. Wat houd dat precies in?

Het verhaal start al bij het maken van een afspraak. Ik vraag om gegevens van uw kat zodat ik weet wat voor kat er op mijn tafel gaat komen.
Dan krijgt u de keuze, ik kom bij u thuis of u komt naar mij toe. Sommige katten vinden een autorit echt vervelend wat ze veel stress kan opleveren. Deze stress kan ik uw kat dus besparen door naar u thuis te komen.

Ik start een trimbeurt altijd met een kennismaking met uw kat.
Hij of zij staat dan op mijn tafel en mag eerst eens goed snuffelen aan de materialen en aan mij. Ondertussen voel ik met mijn vingers door de vacht zodat ik weet waar de problemen zitten zodat ik die zo snel en stressvrij mogelijk kan weghalen.
U, als eigenaar, mag er natuurlijk altijd bij blijven zodat u uw kat kan steunen tijdens de behandeling.

De nagels worden, indien dit word toegelaten door uw kat, geknipt.
Grote klitten die op de huid zitten en vilt worden plaatselijk weggeschoren. Zo kunnen er weer gezonde haren terug groeien en het scheren doet uw kat geen pijn. Kleine klitjes worden uitgekamd en de vacht word nog eens in zijn geheel doorgekamd.
Eventueel volgt er nog een 'sani shave'. De haren van de achterkant worden dan iets korter gezet zodat er geen viezigheid in blijft plakken na het bezoek aan de kattenbak. Dit alleen als u, als eigenaar, dat goed vind natuurlijk.
Met nog wat eventuele tips van mij sluiten we de behandeling af.

Gedurende de behandeling houd ik uw kat goed in de gate of hij/zij de trimbehandeling goed opneemt.
Ik gebruik graag essentiële oliën van 'Young Living' die uw kat op zijn/haar gemak kunnen stellen door de geur. Als uw kat aangeeft een pauze nodig te hebben wordt dit natuurlijk ook gedaan.

Uw kat komt altijd op de eerste plaats!

Dus, heeft uw kat een vachtprobleem? Twijfel niet en neem contact met me op.
Samen zullen we uw kat weer aan een gezonde vacht helpen. 


Pretty Kitty
Gediplomeerde en Katvriendelijke vachtverzorging voor uw kat